Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Je bil vaš pes že kdaj prehlajen? Kako ste ukrepali?

IMG_0451

Naš Doo še ni bil prehlajen – že trkam! Imam pa v rokavu preprosta recepta kako mu bom pomagala ob prehladu. Uporabila bom tri eterična olja: niaouli, evkaliptus in sivko. Niaouli učinkovito odvaja sluz, spodbuja imunski sistem in pomaga pri vnetju respiratornega sistema. Evkaliptus blaži napade kašlja, razkužuje, olajša dihalne poti in lajša bolečine. Sivka odlično pomirja in sprošča, deluje antivirusno, pomaga pri glavobolu in vnetjih.

»Prehlajeni šmrček« na oljni osnovi

30ml jojobinega olja

2 kapljici et. olja niaoulija

2 kapljici et. olja čajevca

2 kapljici et. olja evkaliptusa

Dobro pretresemo, da se olja pomešajo. Psa namažemo po prsnem košu, po vratu in med uhlji in lopaticami, dvakrat dnevno – naprimer zjutraj in zvečer.

»Prehlajeni smrček« inhalacije

6 velikih žlic prekuhane vode

2 kapljici et. olja niaoulija

2 kapljici et. olja čajevca

2 kapljici et. olja evkaliptusa

Eterična olja nakapamo v prekuhano vodo. Mešanico nastavimo v izparilnik. Pes naj se nahaja v prostoru, kjer je izparilnik. Pomagalo mu bo pri dihanju in olajšalo dihalne poti. Inhalacije pripravimo dvakrat dnevno.

dog-1121623_1280.jpg

Razkužilo ležišča

Ko je vaš kosmatinec prehlajen, ne pozabite razkuževati tudi njegovega ležišča. Tudi to lahko storite na naraven način. Potrebujete:

120ml vode

120ml jabolčnega kisa ali vodke

15 kapljic eteričnega olja rožmarina

15 kapljic eteričnega olja pomaranče

15 kapljic eteričnega olja evkaliptusa

15 kapljic sivke

Hranite v razpršilki in posprejajte ležišče enkrat dnevno. Priporočam, da ga uporabite zjutraj in nato peljeta psa na sprehod. V vmesnem času bo alkohol izhlapel in ležišče ne bo več vlažno.

Jabolčni kis ali vodka bosta razkužila ležišče, rožmarin deluje antimikrobno, pomaranča preprečuje rast bakterij in da prijeten sladek vonj, evkaliptus bo poskrbel za lažje dihanje prehlajenega smrčka in sivka bo pomirila (deluje pa tudi protivirusno).

dog-1429261_1280.jpg

Kljub temu, da je poletje, se smrčki hitro prehladijo. Poskrbimo, da živali ne bodo izpostavljene klimi, močnemu vetru in prepihu. Saj veste - kosmatinci se ne zavedajo posledic, ki sledijo. Jim pa lahko prisluhnemo, saj nam s pogledom in svojim vedenjem povedo zeloooo veliko 😀

 

Pasji pozdrav! 🙂

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico