Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Nekatere razlike med našimi kosmatinci lahko razdelimo po spolu. Druge, tako imenovane karakterne lastnosti pa ima vsaka posamezna mucka drugačne.

Samčki?

Tukaj lahko pišem predvsem iz lastnih izkušenj, saj sem imela tako samčka, kot tudi samičko. Oboji so (bili) notranjo-zunanje mačke. Kot največjo razliko med spoloma bi izpostavila "odhajanje od doma". Samci so veliko bolj samosvoji in gredo radi od doma, na potep ... Včasih jih ni doma tudi po nekaj dni hkrati. Ravno tako bi lahko rekla, da več časa preživijo zunaj kot samice. S tem mislim tako sterilizirane/kastrirane muce, kot tiste, ki niso. Zato te samčki znajo večkrat spraviti v skrb. Zakaj? Ko mucka dolgo ni, ti preprosto ni vseeno. Na misel ti pridejo vsi črni scenariji. Navkljub klicanju, lahko samo čakaš, da se sam odloči in vrne. Hja, samosvoji, pač ...

Levo je moja mucika Biba, desno pa žal pokojni maček Muri

Kaj pa samičke?

Samičke se tudi takrat, ko gredo ven, zadržujejo večinoma okoli hiše. Po večini pa so tako noter v toplem zavetju in spremljajo kaj počneš ... ali pa spijo. Opazila sem tudi to, da samci radi zaspijo zunaj. To jim ne predstavlja nikakršnega problema. Medtem, ko Biba nikdar ne zaspi zunaj. Okoli hiše se lahko igra, raziskuje, gre na wc, povalja na sončku, ampak zaspati na prostem je še nikoli nisem videla. Samičke izjemno rade spijo, kar pomeni, da so večino časa v domačem udobju. Kar zadeva same milosti, razigranosti, zbirčnosti, agresivnosti in podobnih lastnosti, pa so vse med sabo povsem drugačne. Moj najbolj mil, cartljiv in nežen mucek je bil ironično ravno samec - poleg vsega niti ni bil kastriran.

Nič ni nemogoče ...

Zato je nekaj povsem jasnega: preden izberete mucka je težko oziroma skoraj nemogoče vedeti kakšnega karakterja bo. Lastnosti, ki jih lahko prepoznate pri mladičih so igrivost-mirnost, plašnost-pogumnost, ... Lahko vidite, če je požrešen ali ni preveč ješč. Ponavadi se borbeni in odločni mucki zelo borijo tudi pri hrani in so posledično bolj "buckasti".

Kakorkoli, vsako muco se lahko s potrpežljivostjo, ljubeznijo in pozornostjo da privzgojiti, udomačiti in prilagoditi na vaše življenjske navade. Starejša kot je žival, dalj časa rabi za adaptacijo na spremembe. Ampak nič ni nemogoče. Samo strpnost je potrebna. ❤

Pozdrav do prihodnjič! ?

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico